Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koňské desatero

29. 10. 2008

1. Ohlodávání - přispěj svou troškou do mlýna architektury a ohlodávej stěny boxu, dvířka, ohrady nebo jakékoli jiné dřevěné předměty.Obrazek

2. Čerstvá podestýlka - je naprosto v pořádku, když se vyčůráš doprostřed čerstvě nastlaného boxu. Člověk potom ví, že si ceníš jeho práce.

3. Frkání - lidi mají rádi, když na ně někdo prská. Je tvou povinností abys jim coby rodinný miláček vyhověl.

4. Řehtání - protože jsi kůň, čeká se od tebe, že budeš řehtat. Tak řehtej - a hodně. Tvůj majitel bude mít radost, až uslyší, jak hlídáš stáj a komunikuješ s ostatními koňmi. Obzvláště to ocení uprostřed noci, když sladce spí doma v posteli. Člověk totiž nezná lepší pocit, než když musí být pozdě v noci vzhůru a poslouchat to nekonečné: "ihahá, ihahá..."

5. Stravování - nezapomeň roztahat seno po celém stání, obzvlášť když je čerstvě podestlané pilinami, a pak vše důkladně promíchat. Vzniklá směs je pro tvého člověka výzvou a všichni dobře víme, jak lidi milují výzvy. Koneckonců, aspoň to tvrdili, když nás kupovali.

6. Olizování - než začneš svého člověka olizovat, vždycky se napřed pořádně napij. Člověk má raději čistou hubu. Taky nezapomeň vlastní hlavou pečlivě vytřít místa, na nichž si ho předtím oslintal.

7. Vrata - jakákoli vrátka třebas jen pootevřená jsou pozvánkou k utužení fyzické kondice tvé i tvého člověka. Vrátka rozraz, a pak jen poklusávej kolek mimo dosah člověka, který zběsile běhá a snaží se tě chytit. Čím déle vytrváš, tím větší povyražení poskytneš všem zúčastněným.

8. Skotačení - jestliže při skotačení ve výběhu ztratíš půdu pod nohama, použij některého z přítomných koní, aby zbrzdil tvůj pád, a aby ses sám nezranil. Jen tak bude ten nechutný veterinář chodit k ostatním a ne k tobě.

9. Návštěvy - rychle odhadni, který z návštěvníků má z koní strach. Smýkej sebou na uvazišti, hlasitě řehtej a ceň zuby směrem k této osobě. Pokud couvne a začne ječet, mrskni ocasem, podusávej nohama a jemně zarži, aby viděl, že tě opravdu vystrašil.

10. Kočky - když stojíš uvázaný, snaž se kolemjdoucí kočce přišlápnout ocas. Věci dostanou rychlejší spád!

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář